Sufrageria

Mobilierul expus este recondiționat și provine de la urmașii lui Vasile Goldiș, care locuiesc în localitatea care acum îi poartă numele.
Se remarcă volumele expuse, ediții valoroase – unele dintre ele purtând semnătura lui Vasile Goldiș. Volumele de istorie, filosofie, literatură română sau universală provin, în mare parte din biblioteca lui Vasile Goldiș, fiind scrise în limbile: română, germană sau franceză. De remarcat un Atlas geografic și istoric complex, care subliniază, încă o dată, preocupările lui Vasile Goldiș.
De remarcat unele obiecte personale valoroase, cum ar fi bastonul care l-a însoțit – mai ales în ultima parte a vieții, dar și valiza care l-a însoțit în deplasările sale prin Ardeal.
Sala adăpostește si alte obiecte valoroase, fotografii de epocă: o fotografie a lui Mihai Eminescu sau fotografia care ne arată Delegația care a făcut deplasarea la București pentru a preda Regelui Ferdinand Hotărârea Unirii, delegație condusă de Vasile Goldiș.
Un covor de la 1800 din Basarabia, un ceas de perete de epocă, obiecte de uz casnic: un serviciu de ceai, o zaharniță sau un sfeștnic de argint completează expoziția.

În fundal, un bust al marelui poet Mihai Eminescu, personalitate apreciată în mod deosebit de Vasile Goldiș.